Matematik

Hjælp til forklaring

10. maj 2010 af mmmaaatttiii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Jeg er klar over, at dette spørgsmål har været oppe og vende utallige gange - alligevel mener jeg ikke, at der er kommet ét entydigt svar.

Jeg står i den uheldige situation, at have dumpet skr. matematik B eksamen sidste år. Jeg fik 4 i mdt. årskarakter og 02 i skr. årskarakter.

Er den bestået? Jeg har talt med to studievejledere, samt en matematiklærer, som hver især har givet mig forskellige svar! Jeg har prøvet at læse herinde, og igen - intet entydigt svar er givet. Så derfor prøver jeg igen.

Men matematiklærerens forklaring lød på: 4+02+(2*00)/4=  1,5

Alligevel er der intet, som indikerer dette under mine afsluttende karakterer på min skoles intranet.

Dette vil vel sige, at det udregnes 4+2+0/3= 2?

Håber nogen har nogle fornuftige svar! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2010 af AMelev

Et fornuftigt - men nok ikke ønsket - svar: Dette spørgsmål ligger helt uden for lærernes (og måske også studievejledernes) kompetenceområde - det er ren regeladministration.

Spørg på skolens administrationskontor!

Alternativt kan du prøve selv at finde svar på EMU'en - afsæt rigtig god tid - det er en uvejsom jungle at forsøge at finde vej i.
 


Svar #2
12. maj 2010 af mmmaaatttiii (Slettet)

Tak for hjælpen. Desværre har hverken EMU'en eller skolens administratorkontor styr på sagerne!

Det er utroligt, at det skal være så svært.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2010 af AMelev

Jeg er lidt bange for, at det måske er UVM, der ikke helt har styr på det - eller i hvert fald ikke har bekymret sig om, at melde det klart ud. Jeg tror ikke, man kan læse sig direkte til svaret på dit spørgsmål nogen steder, hvilket bestemt ikke er godt nok.
Jeg har også prøvet at lede på EMU'en, men jeg er ikke helt sikker på, hvorvidt paragraffen direkte kan overføres til et enkelt fag.
I eksamensbekendtgørelsen §41 Stk. 2. står der:
»Foreløbigt eksamensresultat« beregnes som det vægtede gennemsnit af de karakterer, der optræder på eksamensbeviset, herunder afsluttende standpunktskarakterer (årskarakterer).
Hvis det skal anvendes på det enkelte fag, får man i dit tilfælde (0.75*4 + 0.75*2 + 0.75*00)/(0.75+0.75+0.75) = 2 (vægtene er alle 0.75)
Prøv at spørge på en af de uddannelser, der kræver MaB. De må vel vide, om dine karakterer er nok til bestået - eller du kan forhøre dig på Studievalg (der hvor du hører til).
 


Svar #4
16. maj 2010 af mmmaaatttiii (Slettet)

Mange tak for svaret! Jeg har ringet til Studievalg København og har fået en forklaring. Dit regnestykke er det rigtige - og heldigvis for det da!

Grunden til den store forvirring: Ved fag, som enten ikke har en skriftlig eller mundtlig karakter, som fx Fysik B, vægter eksamenskarakteren for både den mundtlige OG skriftlige del. Men da dette ikke er tilfældet med matematik B, gælder kun eksamenskarakteren.  HELDIGVIS!

Og endnu en gang, tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Hjælp til forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.