Debat

Er det snyd?

06. marts 2005 af Mads123 (Slettet)
Har på det sidste forberedt mig til dansktimerne ved at læse andres opgaver om teksten.
Det gør at jeg kan være utrolig aktiv i timerne. Jeg har "resultaterne", som gør at jeg kan sige alt det kloge. Men til en eksame vil jeg ikke have mulighed for det.
Men på den anden side, har der jo heller aldrig været noget galt i at forberede sig til en time.

Det skal siges at jeg også sagde noget før, men bare ikke lige så meget.


Det samme gælder en kemiprøve. Vi fik emnerne at vide hvad den ville handle om. Der gik så rygter om, hvilken bog opgaverne ville være fra. Jeg tjekkede så bogen og så hvilke opgaver der passede med emnerne og lavede dem alle sammen og fik en anden til at rette det bagefter. Prøven var så nogle af dem jeg havde regnet. Det betød jeg fik 11 og nu tror de jeg er et geni til kemi.

Men er de to eksempler snyd? Kan ikke selv beslutte mig.

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2005 af *A* (Slettet)

Det med at få andre til at rette dine kemiopgaver er måske lige på kanten....men det er jo stadig bare fornuftig forberedelse

Men det med dansk synes jeg bestemt ikke, gør selv det samme, især i old hvor stortset alle læser noglelunde de samme tekster. Her på siden ligger der nogle gode noter til old og dem bruger jeg da selv når jeg gennemgår en tekst i timen. Jeg tænker stadig selv og kan godt finde ud af old, men noterne er gode til at suplere og understøtte andre tanker.

Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2005 af weboxdk (Slettet)

du lyder lidt som mig ;) - men en lærer på mit gym anbefaler eleverne at forberede sig vha. studieportalen, opgavecentralen etc.. og har har linket dem alle på hans hjemmeside.. så det er IKKE snyd..

den med kemi - har selv gjort noget lignende i mat, terminsprøve.. og min lærer ved det godt.. det er ikke snyd, men bare at forberede sig grundigt....

Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

Mads,

Det er ikke at betragte som snyd, at en anden elev kommer med vejledende kommentarer og/eller rettelser til ens besvarelse - som forberedelse til en prøve. I vidste jo ikke på forhånd, hvilke opgaver der konkret ville blive stillet til prøven. Efter min vurdering kan man netop have gavn af at få besvarelsen stillet i kritisk lys.

Til gengæld bør man afstå fra at få trediemand til at gennemrette ens afleveringer. Derved forsøger man reelt at snyde både sig selv og læreren. Det er praktisk talt umuligt for læreren at vejlede eleven i de fejl, han eller hun laver, hvis der pludselig indløber fejlfrie afleveringer. Gymnasielærere er alt andet end sene til at spotte, hvis eleven overskrider sit normale niveau markant, og så får det konsekvenser derefter.

//Singularity

Svar #4
06. marts 2005 af Mads123 (Slettet)

Det er et problem på vores hold. Vi får resultaterne til hver blæk og alle laver blækregninger uden fejl fordi de ser andres. Og vores lærer gør ikke rigtig noget ud af, at eleven skal forstå det. Men jeg er enig.

Brugbart svar (1)

Svar #5
06. marts 2005 af Hald86 (Slettet)

Det er ikke snyd! specielt ikke det med at forbedrede sig til timerne, ved at læse andres opgaver. Jeg har selv gjort det med nogle romerne vi har læst i timerne, så har jeg jo været kanon med i timerne. Samtidig lærer man jo også noget. Et er at man finder noget, men man skal jo ogs kunne findeud af at bruge det i timerne, og det er ikke alle der kan det. Min engelsk lærer og dansk læerer finder selv stof inde på nettet, og færdige analyse modeller. sååå

Brugbart svar (1)

Svar #6
28. marts 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Så blev det hvist slået fast :P

Brugbart svar (1)

Svar #7
28. marts 2005 af Windcape (Slettet)

Elever må godt hjælpe hianden.

Min klasse på HTX holder tit "lektiecafe" via. MSN / IRC.

Det gjorde at klassen opnåede et snit på 10,3 i karakter for alm. uge afleveringer.

Snyd ? nej, måske for nogen som bare skrev af uden at forstå, men en del af de "svage" i klassen, betød det meget, og de kom højere op i niveau, ved at få hjælp.

Jeg får også tit hjælp af nogle UNI/DTU studerende, og det er jeg meget glad for.

Defination af snyd:

Direkte afskrift, stjæle løsninger fra læren, direkte brug af opgaver fra nettet.


Skriv et svar til: Er det snyd?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.