Matematik

Retvinklede trekanter Sinus, Cosinus & Tangens

12. maj 2010 af Louisexxx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har et eksamens spørgsmål der lyder:

Forklar udtrykkene sin-1 og Cos-1 og gig eksempler på hvornår de bruges.

Forklar begrebet Tangens og hvordan dette bruges.

Mine spørgsmål er: Hvornår og hvordan bruger jeg sin-1 og cos-1?

Hvornår skal jeg bruge Tangens og hvordan?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2010 af mathon

Retvinklet trekant:
    
             C = 90º

             cos(A) = (b/c)
             A = cos-1(b/c)
 

            cos(B) = (a/c)
            B = cos-1(a/c)

            sin(A) = (a/c)                                   en tegning skaber overblikket!
            A = sin-1(a/c)

            sin(B) = (b/c)
            B = sin-1(b/c)

            tan(A) = (a/b)
            A = tan-1(a/b)

            tan(B) = (b/a)
            B = tan-1(b/a)

cos-1, sin-1 og tan-1 er inversfunktioner


Svar #2
12. maj 2010 af Louisexxx (Slettet)

det fangede jeg ikke lige :) tror ord hjælper mere på mig.


Skriv et svar til: Retvinklede trekanter Sinus, Cosinus & Tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.