Dansk

Apartheid ANC, PAC, Youth league

13. maj 2010 af alexander1616 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej, jeg vil godt se efter om jeg har forstået de tre organisationer rigtigt.

ANC startede først, og deres hovedmål var at få stemmeret til de sorte, og det var cirka i 1920'erne. Da nationalistpartiet kom til magten, og fik flertal i parlamentet med deres system som de kaldte Apartheid. begyndte ANC at kæmpe imod systemet, deres tankegang var at de ikke måtte bruge vold, men eftersom politiet blev grovere og grovere, bestemte de sig for at begynde at bruge vold, imellem tiden var nogle medlemmer i ANC begyndt at være lidt udtilfredse med styringen i ANC og hvordan de tacklede Apartheid systemet, disse medlemmer oprettede en organisation som hed PAC, og dens taktik var at demonstrer og lave strejker imod Apartheid systemet, og i ligesom ANC, startede de også med at være imod vold, men begyndte i 1960'erne ligesom ANC at bruge vold. ANC oprettede også en gruppe som var mere voldelig og det var Youth league, som mendela blev leder for. Det var Youth league som planlagde guerilla forførelse, som senere hen betød at mendela kom i fængsel på robben irland.

det var mit forslag til de tre organisationer. hvis der er noget som er forkert eller om i selv har noget at tilføje, så er i meget velkommen til at skrive jeres svar.

jeg ved ikke så meget om Youth league, så hvis i har lidt facts om den organisation, vil det være meget rart, hvis i gad at skrive det som i ved om organisationen.

på forhånd mange tak.
 


Skriv et svar til: Apartheid ANC, PAC, Youth league

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.