Matematik

Opgave om elforbrug

15. maj 2010 af LasOlsen1990 (Slettet)

En person har aflæst sin elmåler hver aften igennem en periode på 14 dage. Det viser sig, at der med tilnærmelse gælder

f(x) = 20x+33.760,

hvor f(x) betegner målerens visning (målt i kWh) på dag nr. x i perioden.

a) Hvad fortæller denne model om det daglige elforbrug i perioden?

b) Hvilken dag viser måleren 33.900 kWh?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2010 af AbdulG (Slettet)

a) den fortæller at det daglig el-forbrug vokser med 20 kWh pr. dag

b) kan ikk huske!


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2010 af XX91 (Slettet)

b) Du indsætter de 33.900 kWh ind på f(x)'s plads og ser for hvilken x-værdi du har denne y-værdi.
Altså: 
33900 = 20x+33.760
Isolér x
x=den dag måleren viser 33900 kWh


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2010 af XX91 (Slettet)

#1
Den fortæller også, at forbruget er voksende, da a>0, samt at måleren starter med at vise 33.760 kWh.


Skriv et svar til: Opgave om elforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.