Matematik

Forskrift for stamfunktion

15. maj 2010 af sasc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har lidt problemer med denne opgave uden hjælpemidler:

En funktion f er givet ved

f(x)= 4x^3 - 8x

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1,5)

Jeg er kommet så langt, at jeg har fundet F(x) = x^4-4x^2+k

Men hvad skal jeg så nu?

På forhånd tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (3)

Svar #1
15. maj 2010 af XX91 (Slettet)

Indsæt punktet y=5 og x=1
⇒5=1^4-4·1^2+k
Isolér k
Og du får stamfunktionen:
F(x)=x^4-4x^2+k (som du nu har regnet ud)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2018 af Russul97 (Slettet)

Svaret er F(x)=x^4-4x^2+8 


Skriv et svar til: Forskrift for stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.