Matematik

Hvad er kvadratsætningerne?

16. maj 2010 af Recelex (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :D

Jeg er i gang med at læse op til årsprøve i matematik ( 1. års) og i pensum står der bl.a. anvende kvadratsætningerne og reducere udtryk.

Der står ikke noget om det i min grundbog og har kun et sted i mine noter brugt det til et bevis hvor jeg åbenbart bruger en kvadratsætning af typen (a2+b)2 = a2+b2=ab2 osv. ellers er jeg helt blank..!

Håber der er nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af Isomorphician

http://da.wikipedia.org/wiki/Kvadrats%C3%A6tningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er disse kvadratsætninger

(a+b)2 = a2 + 2ab + b2

(a+b)(a-b) = a2 - b2

som man kommer ud for at bruge igen og igen, så det er værd at lære dem grundigt. De vises ved simpel udregning.


Svar #3
16. maj 2010 af Recelex (Slettet)

Tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Hvad er kvadratsætningerne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.