Matematik

Udled differentialkvotienten

19. maj 2010 af kjgizmo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nu hvor det er tid til lidt opsamling for mit vedkommende, har jeg lige nogen enkelte probemstillinger jeg godt kunne tænke mig at få helt styr på :)

Udledning af differentialkvotienten af følgende, og gerne detaljeret

f(x) = x^2

f(x) = sqr(x)   (Kvardratrod af x)

f(x) = ax + b

x^n


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2010 af mathon

...brug tre-trins-reglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2010 af mathon

eksempel
                   f(x) = x2


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2010 af Krabasken (Slettet)

y = xn          y' = n * x (n-1)

Denne hovedregel besvarer alle 4 spørgsmål idet n er hhv.  2 , 1/2 , 1 og n


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2010 af mathon

generelt
                 f(x) = xn     n∈N

se
peecee.dk/upload/view/245849


Svar #5
19. maj 2010 af kjgizmo (Slettet)

For jeg nok bedre kan komme til at forstå denne 3 trins regel ordentlig, er der så ikke en der gider lave et eksempel med

f(x) = x^2

Hvor i forklare lidt, bare lige for at få hele forståelsen med til de andre jeg også skal forklare


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. august 2010 af cdal (Slettet)

tretrinsreglen gør man følgende:

Opskriv differenskvotienten
Reducer differenskvotienten mest muligt
Bestem grænseværdien af den reducerede differenskvotient, når ?x→0, så differentialkvotienten f’(x) fremkommer.
 


Skriv et svar til: Udled differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.