Matematik

hjælp omkring punkter og koordinater

20. maj 2010 af albertvoneinstein (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej spørgsmålet lyder: kan radiusen godt være negativ?

Find ud af hvilke punktmængder i kordinatsystem der fremstilles ved nogle ligninger.

fik det frem til (x-4)^2+(y+5)^2=-12

og skal jo også tage kvadraroden af -12 for at finde radiusen ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2010 af peter lind

Nej. Den ligning har ikke nogen løsninger eller løsningsmængden er tom om du vil.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2010 af mathon

             formodentlig fejlomskrivning


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2010 af mathon

efter henvendelse:

                  x2 + y2 - 6x + 2y + 10 = 0

                  (x-3)2 + (y+1)2 = -10 + 9 + 1

                  (x-3)2 + (y+1)2 = 02 = 0

dvs
            punktet (3,-1)


Skriv et svar til: hjælp omkring punkter og koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.