Matematik

Tan (afbøjningsvinkel)

20. maj 2010 af Mellie148 (Slettet)

Jeg skal udregne en afbøjningsvinkel i forbindelse med et forsøg, men kan simelthen ikke forstå formlen.

Jeg har et facit for hvordan resultatet burde være, men kan ikke opnå det samme resultat.

Facit er 8,9(...)

og jeg kommer frem til noget med 0,1527 alla....

Formlen er Tan(33/210)...

Håber virkelig i kan hjælpe mig, da det er til en rapport der skal afleveres i morgen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er nok forskellen mellem en vinkel i radianer og grader. En vinkel på 0,1527 rad = 8,75º .


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er åbenbart tan(v), der er 33/210 , så v = tan-1(33/210) = 0,155868 rad = 8,9306º .


Svar #3
20. maj 2010 af Mellie148 (Slettet)

Aner ikke hvad rad er... og har ikke sådan en funktion på min lommeregner lige umiddelbart...

Formlen jeg skal følge hedder:    tan(Øn)=s/l <=> Øn=tan-1(s/l)

og der står jo intet om at man skal bruge det i kalder rad?
Som i nok kan høre er jeg ikke vandt i matematik-verdenen, så i må meget gerne forsøge at skære det, så meget som muligt, ud i pap for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Din lommeregner har muligvis en knap, der gør det muligt at ændre mellem at få vinkelresultater i radianer eller grader. Radianer kaldes også "rent tal". Ved omsætning benyttes, at 180º ≡ π (rad) .


Skriv et svar til: Tan (afbøjningsvinkel)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.