Matematik

Retvinklet trekant

21. maj 2010 af ænvvvv (Slettet)

 Hej alle sammen :) 

Har nogle problemmer med denne opgave. Jeg har endnu ikke forstået cosinus, sinus og tangens helt :S

Figuren viser en retvinklet trekant ABC. Nogle af trekantens mål fremgår af figuren.

a) Bestem længden af hver af siderne AC og BC . Jeg ved at hyp er 25 og vinklen er 18 grader. 

Tak! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2010 af nananaa (Slettet)

Jamen, hvis det er en retvinklet trekant er en af vinklerne 90 grader.  

Og da du ved hvad c (hypotenusen) er, kan følgende formler bruges til at beregne kateterne:
 

a= c*sin(A) = 25*sin(18)

b =  c*cos(A) = 25*cos(18)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skriver, at hypotenusen er 25 og den ene af vinklerne i den retvinklede trekant er 18º .

Så er den hosliggende katete 25·cos(18º) , mens den modstående katete er 25·sin(18º) .


Skriv et svar til: Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.