Matematik

Restgæld

24. maj 2010 af chetaah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan I  hjælpe mig med denne her opgave. Jeg skal beregne restgælden efter den 12. betaling.

Opgaven er her:

Hanne købte den 1. marts 2007 en computer. I 2 år skulle Hanne betale 460,00 kr. om måneden (24
gange), første gang den 1. april 2007. Rentefoden var 1,5% pr. måned.

Prisen på computeren er: 9213,99 kroner

Jeg får et helt sindssygt tal når jeg sætter talene ind i gældsformlen.

Rt = Ao * (1+r)^t - y * (1+r)^t - 1 / r

R12 = 9213,99 * (1+0,015)^12 - 460 * (1+0,015)^12 - 1 / 0,015 = 697695 ?!?!?!?!?

Nogen som kan hjælpe... hvor laver jeg fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2010 af mathon

...er det ikke blot et parentesproblem?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2010 af mathon

   Rt = Ao·(1+r)n - y·((1+r)t - 1)/r

   Rt = 9214·1,01512 - 460·(1,01512 - 1)/0,015 = 5017,47


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2010 af mathon

eller

      1. afdrag a1 = 460 - 9214·0,015 = 321,79

       værdien af 12 afdrag = a1·(1,01512 - 1)/0,015 = 4196,53

       restgæld = 9214 - 4196,53 = 5017,47


Skriv et svar til: Restgæld

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.