Fysik

Hjælp til densitet.

25. maj 2010 af Anettepa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle der er vilde til fysik ;)

Vi sidder og skriver ministudie om luftballoner og en af vores problemstillinger lyder: "Hvor meget skal man varme den alm. atmosnæriske luft op, før den har den sammen densitet som helium"

Heliums densitet er, ved 20c grader = 0,1785 g/l

Luftens densitet er, ved 20c grader = 1,293 g/l

Når man varmer luften op bliver dens densitet lavere.. Vi mangler bare en ligning der kan vise os hvilken temperatur luften skal have for at densiteten er 0,1785 g/l.

Hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2010 af peter lind

Jeg går ud fra at det foregår ved samme tryk.

Der gælder P*V = n*R*T Hvis P og mængderne er konstant vil man have V = k*T, hvor V er rumfanget og T er temperaturen i grad kelvin. Du har en eller anden udgangstemperatur T0 og rumfang V0.  Opvarmer du gassen til temperaturen T vil rumfanget blive V = V0*T/T0. Det øgede rumfang giver en lavere massefylde idet massefylden er masse/rumfang. Du skal gøre rumfanget lige så mange gange større som massefylden af luften er større end massefylden ag helium.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2010 af mathon

   for en ideal gas:
                              d = (p·M)/(R·T)

                              T = (p·M)/(R·d)

                              T = ((101325 Pa)·(0,029 kg/mol) / ((8,31451 Pa·m3/(mol·K))·(0,1785 kg/m3)) = 1979,88 K

                              t = (1979,88 - 273,15) C ≈ 1707 C

                              

                              


Skriv et svar til: Hjælp til densitet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.