Matematik

Forskrift for lineær funktion

25. maj 2010 af bkacky (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder og laver gamle eksamensopgave, da jeg har en skriftlig eksamen imorgen og falder over følgende opgave som jeg ikke helt ved hvad jeg skal gøre ved. 

jeg skal bestemme en forskrift for F(x)

jeg har fået at vide at F(x) = x*a(x)-O(x)

a(x) = -0008x+1300 og O(x) = 0,0024*x2+106

hvad menes der helt præcis med at jeg skal finde en forskrift for F(x). jeg tror ikke helt at jeg forstår selve opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2010 af mette48 (Slettet)

F(x) = x*a(x)-O(x)

indsæt

a(x) = -0008x+1300 og O(x) = 0,0024*x2+106

i stedet for a(x) og O(x) i udtrygget øverst


Svar #2
25. maj 2010 af bkacky (Slettet)

det lyder da nemt... tak :)

hvordan kan jeg så finde ud af hvornår F(x) er størst muligt?

måske find f'(x) og find toppunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2010 af mette48 (Slettet)

find 0-punkter for f'(x) og undersøg om det er max eller min


Skriv et svar til: Forskrift for lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.