Matematik

Funktions opgave

25. maj 2010 af 215 (Slettet)

Nogen som kunne hjælpe med denne opgave B
 

Vedhæftet fil: Opgave.pdf.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2010 af Arthur Dent (Slettet)

Hej

Det vides at tangentens ligning kan skrives som:

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

Det vides samtidig at funktionen f(x)=sin(2x)+x, 0≤x≤π har to tangenter parallelt med y=x+2. Heraf:

f'(x0)=1 (idet hældningen skal være 1) =>

2cos(2x)+1=1 => cos(2x)=0 =>

x=π/4

og

x=-π/4+π*p = -π/4+π*1 = (3/4)*π

Det er de to løsninger findes inden for det givne interval.

EKSTRA:
Tangenternes skæring med 2.aksen kan findes som

x+b = sin(2x)+x => b=sin(2x), hvor x er de to fundne værdier.

Håber det hjalp.


Skriv et svar til: Funktions opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.