Matematik

forkert differentialligning?

26. maj 2010 af elskovbunny (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg får at vide at r er en funktion af t, så har jeg en differentialligning der lyder:

dr/dt= -0,025 r

 r(0)=0,017

jeg skal bestemme r som funktion af t.

hvis jeg sætter r = 0 i differentialligningen så får jeg ikke 0,017... er det mig der har misforstået noget? hvordan løser jeg den opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2010 af peter lind

Den opgave har du misforstået. Du skal bruge et CAS værktøj til det.


Svar #2
26. maj 2010 af elskovbunny (Slettet)

hvordan?

kan virkelig ikke se hvordan... håber du kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2010 af peter lind

Hvis du har en Ti89 kan du prøve at se på #7 på siden https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=716418


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. maj 2010 af mathon

 hvis der er tale om en reel funktion af t:

                   r = -0,025·C·e-0,025·t

                   0,017 = -0,025·C·e-0,025·0 = -0,025·C

                   C = -0,68

                   r(t) = 0,017·e-0,025·t


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. maj 2010 af PeterValberg

desolve(r'=0,025·r and r(0)=0,017,t,r)

På en TI89'er skulle det gerne "outputte":

Hvilket er det samme som

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. maj 2010 af PeterValberg

den aktuelle differentialligning er af typen y' = k·y, hvor væksthastigheden er proportional med y

denne type har den fuldstændige løsning y = c·ek·t  (det kan du finde i en formelsamling for A-niveau)

både c og k er konstanter.

Hvilket i det aktuelle tilfælde vil sige r = c·ek·t hvor k = -0,025

den partikulære løsning bestemmes ved at bruge oplysningen r(0)=0,017 til at beregne c
(som giver 0,017, da e-0,025·0 = e0 = 1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #7
26. maj 2010 af juventuz (Slettet)

 Igen vil jeg pointere, at opgaven har været stillet under mat A skriftlig eksamen i dag, mystisk...


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. maj 2010 af funki007 (Slettet)

Hvordan kan det være, at folk snyder til en eksamen ?

Det undrer mig.


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. maj 2010 af Banan1 (Slettet)

HVAD FANDEN HAR DU GANG I? DETTE VAR EN AF STUDENTEREKSAMENSOPGAVERERNE, STX MATEMATIK A I DAG. OG SÅ SIDDER DU OG SNYDER UNDER EKSAMEN OG BRUGER STUDIEPORTALEN????!!

HÅBER AT DU BLEV TAGET I AT SNYDE, OG AT DU BLIVER BORTVIST OG DERMED IKKE FÅR DIT EKSAMENSBEVIS!!!

SKAM DIG SIGER JEG BARE.


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. maj 2010 af xCh (Slettet)

hvor er det vildt.. hahahahahahah !!! 

Istedet for at skrive herinde skulle du bare ha benyttet dine bøger :) ! 

fy fy. 


Skriv et svar til: forkert differentialligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.