Matematik

reducering

27. maj 2010 af mamamim (Slettet) - Niveau: A-niveau

 jeg skal reducer

9k^9 * y^3 *k^-4 

(3y)^2 * k

altså den første divideret med den nederst

                                


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 I tælleren kan du først reducere k^9 * k^-4

I nævneren (3y)^2 * k= 9y^2 * k

Så burde du kunne resten selv =)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. maj 2010 af NickIranii (Slettet)

 Jeg får k^4*y 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Nanotrold får intet ud af, at du bare giver ham/hende svaret


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. maj 2010 af NickIranii (Slettet)

 Det var mere et spørgsmål for at finde ud af, om jeg gjorde det rigtigt (:


Svar #5
27. maj 2010 af mamamim (Slettet)

 nej nemlig!
jeg skal bare hjælpes i gang.. 

jeg har selv regnet det ud på TI men jeg skal lave alle mellem regningerne 


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. maj 2010 af Lubas (Slettet)

9*k9*y3*k-4    =        9*k5*y3

(3y)2*k          =         9*y2*k


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. maj 2010 af NickIranii (Slettet)

 Nanotrold(awesome navn!)

Mellemregningerne til ære for dig:

9k^9 * y^3 *k^-4 / (3y)^2 * k

Du reducerer k'erne ved følgende regel: k^a * k^b = k^a+b

9k^5 * y^3 / 9y^2 * k

Og så er det bare om at lave nogle fine streger(reducere, hehe):

9 går ud i både tæller og nævner. I tæller er der k^5, mens der i nævneren er k^1(jeg opløfter bare for at gøre det nemmere for dig, men det er ligegyldigt at opløfte i første, det giver jo bare det samme).

Du reducerer k^5 / k^1 vha. følgende regel: k^a / k^b = k^a-b. Det vil sige, at der er k^4 tilbage. y^3 / y^2 reducerer du til y. 

Dermed får du(hold fast): k^4*y

Voilá 


Svar #8
27. maj 2010 af mamamim (Slettet)

 kæft du er godt nok flabet?!


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. maj 2010 af NickIranii (Slettet)

Hvad er jeg?!

tak for lort...


Svar #10
27. maj 2010 af mamamim (Slettet)

 men tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #11
27. maj 2010 af NickIranii (Slettet)

Selvtak for at jeg bruger min tid på at forklare dig det så pædagogisk som muligt...

omg..


Brugbart svar (1)

Svar #12
27. maj 2010 af Whoopedazz (Slettet)

 Rolling on the floor laughing my ass off..


Svar #13
27. maj 2010 af mamamim (Slettet)

 hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #14
27. maj 2010 af Whoopedazz (Slettet)

 Fordi du skal tage venligt og taknemmeligt imod den tid andre bruger frivilligt bruger på dig, - specielt når de gør det uden at kende dig. 

Om de så gør det på en nedgørende måde som du åbenbart har følt Nicolranii har gjort, så er det da stadig væk tid de bruger på at hjælpe dig. 
Og jeg tror bestemt ikke Nicolranii gjorde det på en nedgørende måde, selvom det måske kan læses sådan.


Brugbart svar (1)

Svar #15
27. maj 2010 af NickIranii (Slettet)

Whoopedazz --> Spot on!

Nanotrold --> Ja, jeg skrev i en lidt anderledes tone, men det på ingen måde nedgørende. Jeg prøvede at lave lidt sjov ud af matematik, der ofte er lidt tørt og måske kunne mine formuleringer hjælpe dig lidt.

Tro mig, hvis jeg mente noget nedgørende, havde jeg ikke brugt min tid på at skrive et så detaljeret svar.
 


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.