Matematik

Differentialregning

30. maj 2010 af aranae (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har lidt problemer med mit mundtlige spørgsmål til matematik, så jeg håber der er nogen, der vil hjælpe mig.

- Gør rede for differentiabilitet og differentialkvotient.
- Bevis vha. tretrinsreglen at funktionen f(x)= x2 er differentiabel i x0 med differentialkvotienten f’(x)= 2* x0.
- Redegør for andre funktioners differentialkvotienter i x0.
- Bevis vha tretrinsreglen at funktionen f(x)= xn er differentiabel i x0
- giv et eksempel på anvendelse af differentialkvotient til optimeringsopgaver.
- Omtal regneregler for differentialkvontienter.
- Giv et bevis for hhv. sumreglen (f + g)’(x0)=f’(x0) + g’(x0) og produktreglen (f * g )’(x0)=f’(x0) * g(x0) + g’(x0)*f(x0)
- Gør rede for tangentens ligning y-f(x0)=f’(x0)*(x-x0)
- Gør rede for sammenhængen mellem monotoniforholdene for en differentiabel funktion f og fortegnet f’.
- Vis eksempler på optimeringsopgaver, hvor monotoniundersøgelse benyttes.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2010 af Anders521

Hej Sara,

hvornår skal du til mundtlig eksamen?

Mvh. Anders


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.