Matematik

Halveringskonstanten i denne opg.

30. maj 2010 af sand2752 (Slettet)

 Jeg aner intet om halveringskonstanten, andet end formlen: 0,5T = (log0,5)/(loga)

Men hvordan finder jeg a?

Hvordan skal jeg takle den slags opgave fremover?

Jeg har vedhæftet opgaven. Opgaven er fra HF MAT C 11. MAJ 2009

Vedhæftet fil: Billede 3.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2010 af Crazyguitarman (Slettet)

Du behøver hverken a eller formler til den her opgave.

Som du kan se starter grafen på (0,14), så finder du ud af hvornår y er halveret, det vil sige hvornår den er 7. den er den i x = 3, altså (3,7)

3, er altså halveringskonstanten, det kan du tjekke efter ved at se om 7 er halveret, når x = 6


Svar #2
30. maj 2010 af sand2752 (Slettet)

 Tak for svaret, men nu var det jo sådan at jeg gerne vil lære at løse den slags opgave fremover, hvis nu man ikke bare kan læse svaret på den måde.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. maj 2010 af Crazyguitarman (Slettet)

Problemet er bare at du så skal have opgivet en formel, og hvis ikke du har det, vil jeg vædde med at det er den måde jeg lige har givet dig, der er meningen, det er også derfor det er sådan nogle pædagogiske tal du har fået.

for at finde a i den her ligning kræver det at du har halveringskonstanten

Men en opgave hvor du har fået en formel y=b*ax   f.eks.  y=100*0.463x Her kan du se at det er en aftagende funktion, fordi a er under 1, ellers ville de være fordoblingskonstanten du skulle have fat i.

men du skriver bare Log(0.5)/Log(0.463) = 0.9 for hver gang x vokser med 0.9 falder y med 50%

giver det mening?


Svar #4
30. maj 2010 af sand2752 (Slettet)

 Ja, det giver meget mening. Tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Halveringskonstanten i denne opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.