Matematik

Bevis Omvendings cosinus

31. maj 2010 af LiJen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Jeg tænkte på om der er nogen som kan bevise Cosinusrelationen "Omvendings cosinus" :

Cos(C) = (a2 + b2 - c2) / (2 * a * c)

Mange tak.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

I den almindelige trekant ABC betragtes højden ha  fra vinkel A på a. Kald højdens fodpunkt for D, og kald længden CD for x og længden DB er da a-x. Trekanterne CDA og BDA er retvinklede, så vi har ved anvendelse af Pythagoras

x2 + ha2 = b2
(a-x)2 + ha2 = c2 ,

hvoraf følger

a2 + b2 - 2ax = c2 .

Nu gælder også

cos(C) = x/b, så

x = b·cos(C), og dermed

c2 = a2 + b2 - 2ab·cos(C)

eller

cos(C) = (a2+b2-c2/(2ab)


Svar #2
31. maj 2010 af LiJen (Slettet)

Så jeg skal bevise c2 = a2 + b2 - 2ab·cos(C)?

For det har jeg gjort, men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg så skal bevise Cos(C) = (a2+b2-c2/(2ab)?

Skal jeg bevise videre på grundlag af den anden, eller?

Tak fordi du hjælper :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Isoler cos(c) i den ligning, du har skrevet først.


Svar #4
31. maj 2010 af LiJen (Slettet)

Mener du i stedet for c2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#4: Ja. Beviser du den første kan du med simpel matematik bevise det du gerne vil. Det er blot et spørgsmål om at isolere cos(C).


Svar #6
31. maj 2010 af LiJen (Slettet)

Okay... :) tak


Skriv et svar til: Bevis Omvendings cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.