Matematik

Andengradsligning

03. juni 2010 af loreall (Slettet)

Heeej søde mennesker...

Er der nogle af jer, der vil være sød og hjælpe mig med andengradsligning.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2010 af 2007xkc (Slettet)

Hej.

Kan du skrive den ind her, så vi kan se på den? :)


Svar #2
03. juni 2010 af loreall (Slettet)

Vi kan jo bare tag et eksempel ... 2x^2+2x-4=0


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2010 af iiMAJAii (Slettet)

Først finder du det vi kalder diskreminanten

d = b2*4*a*c

a = 2x2
b = 2x
c = -4

Når du har fundet diskreminanten bruger du følgende formel:

(-b+/-√d) 2*a

og så er det din løsning


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. juni 2010 af 2007xkc (Slettet)

 Først skal du finde diskrimenaten (d)

d=b^2 -4*a*c

Her vil 
a=2
b=2
c=-4

d=2^2-4*2*(-4) = 4 +32 = 36

Derefter skal man finde x

x=-b±√d / 2a

x = -2 ±√36 /2*2 

x= 1 og x=-2


Svar #5
03. juni 2010 af loreall (Slettet)

Jamen, når det står x? hvad svar det til??


Svar #6
03. juni 2010 af loreall (Slettet)

Så fik jeg mit svar... Tusind Tusind tak for hjælpet... Det  var sødt af jer begge.... Mange mange tak :D

Hilsen Martin :D


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.