Matematik

Primtal

03. juni 2010 af Quantum (Slettet)

Hvor mange primtal er der i mænden af de naturlige tal snittet med [0;10 000] . Hvor mange er primtal af de første 10 000 første naturlige tal. 


Svar #1
03. juni 2010 af Quantum (Slettet)

 help


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

Antallet af primtal mindre end eller lig med et givet naturligt tal n angives ved Landau's primtals antalfunktion π(n) . Ifølge

http://mathworld.wolfram.com/PrimeCountingFunction.html 

gælder π(10000) = 1229


Svar #3
03. juni 2010 af Quantum (Slettet)

 tak


Svar #4
03. juni 2010 af Quantum (Slettet)

Jeg er interesseret i de første 10 000 naturlige tal. Der er mange smukke identiteter, fx

257 = 2^2^3 + 1, det er Fermat tal.

Kan du andre af denne type naturlige tal ? perfekte tal, kubik-tal osv


Svar #5
03. juni 2010 af Quantum (Slettet)

41 er et primtal! giver summen af de første  seks primtal  (2, 3,5, 7,11 ,13)

134 = 3^3 + 5 ^3


Svar #6
03. juni 2010 af Quantum (Slettet)

 HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvad søger du hjælp til her? Forhåbentlig noget andet end bare talmystik.


Skriv et svar til: Primtal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.