Matematik

nyttevirkning

12. marts 2005 af Ida1234 (Slettet)
Kan det passe at en elkedel har en nyttevirkning på 167%?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Nej. Nyttevirkningen kan teoretisk ikke være over 100%. Eksperimentelt kan det måske ske, hvis Solen skinner kraftigt ned i kedlen; så er det dog ikke kedlens nyttevirkning, men tilførsel fra omgivelserne.

Svar #2
12. marts 2005 af Ida1234 (Slettet)

Okay så må jeg have lyst opgaven forkert.. Den lyder:

For at opvarme en L vand fra 10-100 grader tager det 7 minutter. Elkedlen burger en effekt på 1500 W.

Først har jeg udregnet den tilførte enrgi til at være: (7*60)s*1500W=630000J

Så har jeg udregnet den udnyttede enrgi: 1kg*4180Kj/kg*c*(100-10)grader = 376200J

Også har jeg fundet nyttevirkningen ved at sige 630000J/376200J = 1,67

Nogen der kan se havd jeg har gjort forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2005 af Lurch (Slettet)

n= udnyttet energi / total tilført energi

Vend din brøk om

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2005 af frodo (Slettet)

nej, du skal tage den energi, der FAKTISK bruges og dele med det der er til rådighed:

376200J/630000J=1,67^-1= 59,7%

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2005 af Lurch (Slettet)

husk at den specifikke ikke er 4180kj/kg*k, men 4,180kJ/kg*K
Din beregning er rigtigt, men enheden er forkert

Svar #6
12. marts 2005 af Ida1234 (Slettet)

Okay tusind tak, men hvordan kan det være at hvis enheden er forkert at resultatet så er rigtigt... Burde man så ikke dele med 1000 i resultatet for den tilførte energi så de begge er KJ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2005 af Lurch (Slettet)

jeg mener bare du ahr skrevet forkert. det er rigtigt regnet ud, 4180 er bare i Joule, ikke kilo Joule som du ahr skrevet. bare fjern det lille k:)

Svar #8
12. marts 2005 af Ida1234 (Slettet)

Nåår..!! Tak for hjælpen!

Skriv et svar til: nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.