Matematik

er det rigtig reduceret?

06. juni 2010 af SLD (Slettet) - Niveau: B-niveau

 3(p+q)^2-6p(q-p) =

3p^2 + 3q^2   -  6pq - 6pp =  og så sidder jeg fast? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2010 af mathon

   3(p+q)2- 6p(q-p)

   3(p2+2pq+q2) - (6pq-6p)

   3p2 + 6pq + 3q2 - 6pq +6p = 3(p2+2p+q2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2010 af himsen (Slettet)

6p(q-p) ≠ 6pq-6p

Så resultat skal være

3(p+q)2- 6p(q-p)=3(3p2+q2)


Skriv et svar til: er det rigtig reduceret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.