Eksamensforberedelse

MEDIEFAG C

06. juni 2010 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg vil gerne høre om, det fordi jeg fik vide at krydsklipning er begivenheder der sker på samme tid, men forskellige steder,

og et andet sted står der at krydsklipning er En meget almindelig scene er en samtale mellem to personer. Her bruger man ofte krydsklipning, dvs. at kameraet skiftevis ser på den ene og på den anden person.

de er to forskellige ting ???, den ene er feks: to personer der bliver filmet forskellige steder, men samme tid, og den anden er at to personer samme sted bliver filmet skiftevis, først hvor man kan se den anden også den anden?

jeg syns ik at det giver mening??


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2010 af Degus (Slettet)

Krydsklipning er ganske rigtigt, som du selv siger, en klippeform der bruges til at kæde to handlingsforløb sammen med, og som til sidst vil mødes (mødes de to handlinger ikke, er der tale om parallelklipning). Krydsklipning bruges oftest for at skabe spænding, fx i fiktionsfilm, hvor to personer har taget hver sin vej for at nå målet. Her klippes så skiftevis mellem den ene og den anden person, for på den måde at gøre det mere spændende for seeren (hvem kommer først hen til målet). Krydsklipning kan dog også bruges inden for nyhedsgenren, fx i en interviewsituation, hvor der klippes mellem to personer med forskellige holdninger. På den måde skabes der også en form for "spænding" ved at skifte mellem holdning A og holdning B.

Så for at svare på dit spørgsmål: Nej, det er ikke to forskellige ting, krydsklipning kan blot bruges på forskellige måder. Håber det var svar nok.


Svar #2
07. juni 2010 af mehtapcik (Slettet)

så de to eksempler jeg gav var rigtigt ?? :)

øhm så vil jeg også spørger om: 

hvad  betyder valg af formsprog i forhold til genre? 

er  det hvilken genre der er tale om i filmen eller hvad ?


Skriv et svar til: MEDIEFAG C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.