Matematik

Hjælp til MAT

06. juni 2010 af lars1991 (Slettet)

Hej Folkens :)

jeg skal snart op til eksamen og ville spørge om der nogen der har noget til det her:

Bevis hvordan arealet af en vilkårlig trekant kan beregnes og bevis sinusrelationerne for en vilkårlig trekant.

det ville være alle tiders hvis der nogen der havde det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Du må da have en matematikbog, som udledningerne står i. Hvad med at læse i den.

Hvis du så har spørgsmål til det læste, kan du bede om svar på dem her.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2010 af bemil (Slettet)

I en trekant gælder:

Arealt = ½ h * g , hvor h er højde og g er grundlinje

h kan vi finde i en vilkårlig trekant ved at tage:

h = sin(A) * c , hvor A er vinkelen, der har h som modstående katete. c er siden, der går fra A, men ikke er g

Således regnes Arealet ud:

½ sin(A) * c * b , b er her indsat på g's plads, da man normalt kalder vinklerne A, B og C og modstående sider a, b og c

Det samme kan gøres ved de andre vinkler, så du får:

Arealet = ½ sin(A) * c * b = ½ sin(B) * c * a = ½ sin(C) * a * b

Hvis du nu deler med ½abc får du:

Sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c , hvilket er sinusrealationerne

Mvh Emil


Skriv et svar til: Hjælp til MAT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.