Matematik
Andengradspolynomium
13. marts 2005 af
Misser (Slettet)
hej.. jeg ville høre om der er nogle der vil give mig et lille fif til den her opgave..for jeg aner ikke hvordan den skal løses...!
Bestem samtlige løsninger til ligningen
x^5 - 10100x^3 + 10^6x
På forhånd TAK...!
Bestem samtlige løsninger til ligningen
x^5 - 10100x^3 + 10^6x
På forhånd TAK...!
Svar #1
13. marts 2005 af frodo (Slettet)
det er ingen ligning, så går ud fra, at du vil finde nulpunkter for polynomiet.
x=0 er en løsning.. så del igennem med x, og der står:
x^4-10100x^2+10^6 =0
t=x^2:
t^2-10100t+10^6=0
løs denne andengradsligning og husk at t=x^2
x=0 er en løsning.. så del igennem med x, og der står:
x^4-10100x^2+10^6 =0
t=x^2:
t^2-10100t+10^6=0
løs denne andengradsligning og husk at t=x^2
Skriv et svar til: Andengradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
