Matematik

Mat årsprøve 1g

09. juni 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej!

Jeg skal op til mat årsprøve i næste uge, og jeg har fået 12 beviser jeg kan komme op i.

Jeg er bare lige blevet itvivl om noget, da jeg fx gennemgik cosinusrelationerne som er et af beviserne..

Selve beviset er let nok, men når jeg skal lave et eksempel. Kan jeg jo ikke cos til et eller andet tal i hovede..

Nu kommer sprøgsmålet så:
Må jeg tage min lommeregner frem og regne det, eller skal jeg have lavet et hjemmefra som jeg så skal kunne huske i hovede???????

Ligesom når der står fx
Arealformlen og sinusrelationerne skal udledes på mit sprøgsmål..

Det tager ik 20 min at gå det igennem, må jeg så godt også lave cosinusrelationerne eller vil de synes det er for meget??? Skal jeg hellere lave en masse eksempler???

Håber på hjælp hurtigt!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2003 af Jean

Du får ikke brug for din lommeregner til mdt. eksamen. Det handler primært om at vise at du kan bevise de forskellige ting, og hvis der endelig kommer et eksempel er det nok at vise metoden...

Og lige en ting til, man bliver overrasket over hvor lang tid, det egentlig tager at bevise ting.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2003 af Jean

Måske lige en rettelse. Det forventes nok at du kan cos af 0 og pi og pi/2, men dem kan man jo let ræssonere sig frem til vha. enhedscirklen.


Svar #3
09. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

mener du cos af 0 som er 1 eller noget andet? og hvad med pi er den 0,9 eller sådan noget??

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2003 af Jean

Du "måler" jo cos på x aksen, når du laver en enhedscirkel, så ja cos(0) = 1, cos (pi) = -1, cos (pi/2) = 0 ovs.

Alle disse kan du finde i din formelsamling.

Svar #5
17. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Du må IKKE lave eksempler! I gymnasiet (som jeg regner med du går i) handler det om at kunne bevise, og for guds skyld IKKE eksempler, ven!

Svar #6
17. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

hey lola!!!, prøv lige og tjek daroen, dette inlæg blev skrevet for et stykke tid siden. dumb-ass

Svar #7
20. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvorfor er du så selv gået herind?

Svar #8
21. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Enhver bør vide følgende:

cos(30)=kvadratrod(3)/2

cos(45)=1/kvadratrod(2)

cos(60)=1/2

Tegn trekanterne og se efter!

Skriv et svar til: Mat årsprøve 1g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.