Samfundsfag

24-timers forberedelse samfundsfag på B niveau

08. juni 2010 af Mariamh (Slettet) - Niveau: B-niveau

24-timers forberedelse samfundsfag på B niveau

Tema 1:  det politiske system i krise? håber virkelig der nogen der gider at hjælpe mig eller hvis nogen evt har en opgave jeg kan få inspiration af , vil være taknemmelig, eller hvis nogen har en ide om hvad jeg kan snakke om? min opgave tager mest udgangspunkt i DF, medier, lovgivningsprocessen , danskernes forhold til politik , magt og identitet plzzzzzzzzzz hjælp mig ..


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal snakke om, hvad der startede krisen. Det var det overophedede boligmarked, bankernes villighed til at udlåne til meget tvivlsomme projekter, boligkarusseller og i sidste ende det kraftige aktiedyk, da flere meget velrenomerede virksomheder gik konkurs, først og fremmest i USA (for eksempel Enron, men også Fanny May og Freddy Mac, de store pensionsselskaber, der dog blev reddet på målstregen). Men det var regeringerne, der måtte garantere for lån, så krisen er langt fra forbi. Den har bare fået et pusterum.

Det politiske system herhjemme (og som sagt mange andre steder i verden) er i krise, fordi man har måttet foretage nogle kraftige indhug i befolkningens råderum. De ting kan du høre om i aften i Tv-avisen. Lidt synd, at Dansk Folkeparti altid skal have skylden for de dårlige ting. Det er og bliver regeringen, som har ansvaret for den førte politik. Det ville svare til, at man gav De Radikale skylden, når det går skidt for en socialdemokratisk regering. Der er et dundrende underskud på statens finanser, og det skal jo dækkes ind et eller andet sted, så man har valgt at tage lidt her og lidt der, men vi skal allesammen til lommerne, og børnenes lommepenge kan også godt sættes ned til det halve.


Svar #2
08. juni 2010 af Mariamh (Slettet)

Tusind tak , hvis du har mere at skrive så må du med glæde meget gerne gøre det .. eller hvis du kunne hjælpe mig lidt med Dansk folkepartiet rolle i det politiske system??


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Dansk Folkepartis rolle i det poltiske er jo sådan at bidrage med deres mandater, for at sikre VK regeringensmagten. De er deres støtteparti i det parlamentatiske grundlag.

Dansk Folkepartis politik tager meget udgangspunkt i den lille/almindelige mand på gaden. Man kan så spørge sig selv, om de oprigtigt kan være det, når man eksempelvis accepterer at halvere dagpengene. Det vil nemlig ramme en  stor del af deres vælgere. Det ændrer dog ikke ved at retoriken går på at være den svages forsvarer.

I øvrigt husk at DF intet ideologisk udgangspunkt har, som fx Venstre og Socialdemokratiet har. Ideologiernes rolle har selvfølgelig ændret sig, men det er en god ting at holde for øjet.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Hvis du er lidt mere specifik omkring dit emne, vil jeg bedre kunne hjælpe. Og held og lykke. Inshallah:)


Svar #5
08. juni 2010 af Mariamh (Slettet)

mit emne er : det politiske system i krise ?

Men i de fleste tekster som jeg har fået, bliver dansk folkeparti nævnt meget..

en anden tekst er : Hvad er danskernes forhold til politik idet vi har med begrebet "nypolitisk- dimension"

og politik - Magt , identitet og bevægelser er også en af teksterne som jeg fik .. idet der bliver snakket om sociale bevægelser ..

Elitedemokrati og deltagelsesdemokrati

mediernes rolle i indvandre-debatten

Ja inshallah det håber jeg ihvertfald på , tak fordi du/i gider at hjælpe ;)


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. juni 2010 af Djemba (Slettet)

mediernes rolle i indvandre-debatten

Hvilket kan være en meget vigtig ting. Du kan jo her pointere at medierne bevidst/ubevidst påvirker den danske befolkning. Eksempelvis vil en person som bor et sted, hvor invandrerere ikke er et almindelig syn have en tendens til at kunne blive påvirket af medierne, hvorfor det er vigtigt at medierne leverer en fornuftig og nuanceret vinkel på hele indvandrer-debatten.

Man kalder jo pressen for den fjerde statsmagt, så i forhold til det politiske spil, så kan du sige at det er deres rolle at gå tæt på politikere og afsløre om de fx snyder borgerne.

I øvrigt så vil jeg foreslå at du til eksamen er rimelig åben overfor Dansk Folkeparti, netop fordi at jeg tror at de lærere som er til stede vil bemærke at du trods din etniske baggrund er i stand til at se det med objektive briller.


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Skal du ind på de politiske ideologier?


Svar #8
08. juni 2010 af Mariamh (Slettet)

ja hvilket var det der trak mig meget ned til kult eksamen da jeg snakkede om palæstina-konflikten så jeg må heller passe på denne gang..

det er jeg så lidt i tvivl om jeg skal gøre :S men jeg er sååå glad for du gider at hjælpe mig hehe ;)


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Jep. Du skal egentlig bare glemme dine følelser i den halve time, eller hvor lang tid det nu er. Det er ufatteligt vigtigt og noget som de kigger meget på.

Kunne du eventuelt give Dansk Folkeparti ret i noget, ville det kun være et godt taktisk move.


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. juni 2010 af Djemba (Slettet)

http://www.fjernenaboer.dk/index.php?PID=196

Her er i øvrigt en side om de forskellige former for demokrati. Demokrati er nemlig meget mere end blot demokrati. I øvrigt skal du huske at et demokrati altid er til diskusion, det ikke en stationær størrelse. Det er jo befolkningen engagement og kritiske sans som er afgørende for, hvor demokratiet ender.


Svar #11
08. juni 2010 af Mariamh (Slettet)

skal det vaare en af deres love eller bare holdninger, for sa taenkte jeg pa at snakke om indvandre der skal integrere sig i samfundet, sasom sprog osv. hvilket er en holdning men ikke en lov men hvis det sa skulle vaere lov sa kan man snakke om dagpenge at det ikke skal vaere 4 ar men 2 ar, sa falder antallet af arbejdslose .. der er noget galt med mit tastatur ..


Svar #12
08. juni 2010 af Mariamh (Slettet)

ja dem har jeg vaeret inde og snakke om, de to demokratiske typer, deltagelsesdemokrati og elitedemokrati, hvor den ene er nar borgerne vaelger en politiker der kan repraesentere borgerne med deres politiske beslutninger, hvor deltagelsesdemokrati er folkeafstemning, hvor man vil inddrage en stor del af befolkning som muligt, udover det sa deltager borger i aktioner, hvor de forsoger at fa politikerne i tale via medierne,  de to demokratiske typer er i strid modstand af hinanden ..


Svar #13
08. juni 2010 af Mariamh (Slettet)

Jeg vil gerne sende dig min synops hvis du gerne vil l;se den igennem, og du er meget mere end velkommen til at andre i den ..


Brugbart svar (1)

Svar #14
08. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Deres holdninger ville være det nemmeste. Du kan fx give dem helt ret i at det ikke kan passe at politiet fx i Volsmosse ikke tør at møde op uden forstærkningen fordi der er nogle unge med anden etnisk baggrund som ikke kan finde ud af opføre sig ordentlig. Det er jo et udtryk for at de ikke respekterer det danske samfund og dens lovgivning.

Hvad man skal gøre ved sådan et problem, det kan man så være uenig om. Du behøver ikke at komme ud i en vild akademisk diskusion, bare hav et eksempel som alle kan forstå. 

EDIT: En synops kan man ikke rette i, fordi det er dit talepapir, og det skal du selv være tryg ved, så vil jeg helst ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #15
08. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Du kan også have i baghovedet at et alternativ til det liberale demokrati fx kunne være et teokrati(gudsstyret samfund) som man typisk kan finde i Mellemøsten. Dog har man i Mellemøsten også valgte politikere, men man lovgiver jo fx ud fra koranen.


Svar #16
08. juni 2010 af Mariamh (Slettet)

tusinde tak , du ma meget gerne kom med mere ..

Jeg havde regnet med at snakke om folketinget og derefter regering, hvor jeg sa vil komme ind pa magtens tredeling, og derefter medialisering i politik som den 4 statsmagt, statens okonomiske krise hvor det politiske system hjaelper ved at vedtage nye love, regerings ansvar for det forte politik, nypolitisk dimension, og de to demokratiske typer, og derefter Dansk folkeparti som diskussion ..

Kunne der vaere mere at tage med .. har evt. kun 10 til 12 min fremlaeggelse ..


Brugbart svar (1)

Svar #17
08. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Det lyder sådan set¨fint. Vil ikke råde dig at tage meget mere med.

Du kan riskerer at du ikke når det inden for tiden og heller have en god kvalitet i det du fremlægger. Fordi er det noget som de vil vide udover det, så spørger de dig jo.

Hvilken HF går du på?


Svar #18
08. juni 2010 af Mariamh (Slettet)

Frederiksberg hf kursus .. ja det har du ret i har stadige ikke fremlagt for mig selv endnu, sa jeg finder forst ud af det senere om det meget eller lidt som jeg har med .. hvad med dig hvor gar du henne


Brugbart svar (1)

Svar #19
08. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Hehe fandme morsomt. Gik/går på Frederiksberg HF. Mangler bare lige to fag, var oppe i filsofi i dag, fik 12:)


Svar #20
08. juni 2010 af Mariamh (Slettet)

kan du sa komme med en definition om hvad folketinget og regering er..

jeg ville starte med at sige at det er der hvor politikerne diskuterer de nye ideer og andringer af love, i det ideerne kommer fra bade politiker og intresseredeorganisationer og medierne, men det er regeringen der har som formal at vedtage lovene, hvilket svarer jo til at de har faelles politik med forskellige indflydelser, og sa kommer jeg ind og snakker og magtens tredeling, og hver deres rolle, som de soger for at demokratiet ikke udvikler sig til et flertalsdiktatur, hvor magten er samlet et sted, ogsa medialisering af politik som er fire statsmagt, som spiller en stor rolle inde for politik, da medierne har som opgave at informere politikerne om borgernes interesse og om hvad politikerne fortager sig, som er relevant for borgerne i samfund, og derefter at staten har en okonomisk krise osv. er ret nervos lige nu, da jeg har skrevet det her 100 gange .. hehe


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.