Matematik

lineære funktioner

09. juni 2010 af millebak (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) Forklar hvad der forstås ved en andengradsligning og gør rede for hvordan man løser
en andengradsligning.

Tag evt. udgangspunkt i et eksempel.
b) Forklar hvilken betydning diskriminanten d har med hensyn til antallet af løsninger til en andengradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2010 af fglp (Slettet)

En andengradsligning er ikke en lineær funktion ;) det er et andengradspolynomium der ser sådan ud  ∩ (hvis a er negativ) eller sådan ud ∪ (hvis a er positiv)

Forskriften har altid formen: ax^2 + bx + c

d udregnes ved b^2-4ac

Hvis d>0 er der 2 løsninger (altså skærer grafen x aksen 2 steder =2 rødder)

hvis d=0 er der 1 løsning (grafen tangerer x-aksen = 1 rod)

hvis d<0 er der ingen løsninger (grafen skærer ikke x-aksen)

Du kan nu finde x (der hvor grafen skærer x-aksen med formlen)

x=(-b+√d)/(2a) og hvis der er 2 løsninger findes den anden ved (-b-√d)/(2a)


Svar #2
12. juni 2010 af millebak (Slettet)

Tusind tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2010 af mathon

se


Svar #4
12. juni 2010 af millebak (Slettet)

Tak (:


Skriv et svar til: lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.