Matematik

Aritmetik og algebra

09. juni 2010 af selina18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) du bedes redegøre for regnereglerne i forbindelse med reduktion af udtrykket :

((5a-b)2 + 10ab) + 5a - b * 5a+   5a + b  / 5 a - b


Svar #1
09. juni 2010 af selina18 (Slettet)

HJÆÆLP MIGG :/


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2010 af NejTilSvampe

 du har regnearternes hieraki.

parenteser

potenser

prikker (gange og divider , * og : )

streger (plus og minus , + og - )

Så lad os starte med parenteserne, vi har ((5a-b)^2 + 10ab)  ,  her har vi en potens, lad os opløse den ved at bruge kvadratsætningen: (a-b)^2 = a^2 +b^2 -2ab

(5a-b)^2 = 25a^2 +b^2 -10ab 

så ((5a-b)^2 + 10ab) = 25a^2 + b^2

fortsæt selv.


Skriv et svar til: Aritmetik og algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.