Matematik

Potensfunktioner

09. juni 2010 af CarolineRasmus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen .
Så er jeg lige på med et spørgsmål ..
Potensfunktioner og potentiel sammenhæng og regression, er det det samme?
 

Jeg har fået en eksamensopgave der lyder:

Redegør for potensfunktioner, her under betydningen af de to konstanter a og b.
Vis hvordan man finder forskriften for en potensfunktion, når to sæt sammenhørende værdier er kendt. Giv et eksempel hvor det er relevant at benytte potensfunktioner
 

og jeg har en del om potentiel sammenhæng og regræssion i mine noter fra c-niveau, men nu bliver jeg pludselig i tvivl. 

Jeg ved at funktionen hedder f(x) = b · xa og at b er skæring med y-aksen og a er hældningskfficienten, samt hvordan man finder forskriften vha. to punkter, men hvordan skal jeg på anden måde gøre rede for den og hvornår er det relevant at benytte potensfunktioner?

Mvh. Caroline


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2010 af Matkaj

a er ikke hældningskoefficienten, så det må du ikke sige!


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. juni 2010 af NejTilSvampe

For guds skyld, lad vær med at sige at a er hældningskoefficienten, det gælder kun linæerfunktion, og linæerfunktioner alene!!!

altså du kan bevise formlen for hvordan man finde a.

Det gør du ved at opstille to ligninger med to ubekendte.  f(x1) = x1 og f(x2) = x2  for punkter A(x1,f(x1)) og B(x2,f(x2))


Svar #3
09. juni 2010 af CarolineRasmus (Slettet)

Hvad er da a?

Troede sådanset at a var hældningen i alle funktioner.. også eksponentiel .. for hvad er forskellen på fremskrivningsfaktoren og hældningen ?

Ikke nogen der ved hvornår det er relevant at benytte potensfunktioner?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. juni 2010 af NejTilSvampe

 Det giver ikke mening at kalde en konstant for "hældningen" når hældningen af grafen ikke er konstant. Ved ikke om du kan følge den tankegang. Hvis du afbilder potensfunktionen på et dobbeltlogaritmisk papir, så vil a være hældningen af den graf der bilver afbildet. Men du må altså stadig ikke kalde det for en hældningskoefficient til eksamen, det ville være synd.

Jeg kan ikke komme med nogen eksempler på stående fod desværre.


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. juni 2010 af Matkaj

keplers 3. lov er en potens funktion!


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.