Matematik
foruier koefficienter
jeg har en opgave hvor jeg skal finde den 1. foruier koefficient for f
men har lidt svært med at komme videre, neden under er der oploadet et dokument hvor det hele står
Svar #1
11. juni 2010 af himsen (Slettet)
Du har glemt et minus i den ene faktor under integrale tegnet
Svar #2
11. juni 2010 af Smail K (Slettet)
ja, men det hjælper mig ikk det store, det er bare en skrive fejl
Svar #3
11. juni 2010 af PoKulaKi (Slettet)
Jeg vil foreslå at du deler integralet op i to dele, fra minus pi til 0, og fra 0 til pi. så kan du slippe af med numerisktegnet, og du burde få noget forholdsvist pænt.
Svar #4
11. juni 2010 af Smail K (Slettet)
har du måske løst til at skrive det op , jeg er virkelig forvirret omkring det her
Svar #5
11. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)
#2
Du skal beregne integralet
c1 = 1/(2π)· -π∫π ei|x|·eix dx .
Her udnytter vi, at ei|x| = eix for x ≥ 0, og ei|x| = e-ix for x < 0 , så vi får
c1 = 1/(2π)· -π∫0 e-ix·eix dx + 1/(2π)· 0∫π eix·eix dx
= 1/(2π)· -π∫0 dx + 1/(2π)· 0∫π e2ix dx
= 1/(2π)·π + 1/(2π)· 0∫π (cos(2x) + i·sin(2x) dx
= 1/2 + 1/(2π)·(1/2)· 0∫2π (cos(x) + i·sin(x) dx
= 1/2 + 1/(4π)·0
= 1/2
Svar #6
11. juni 2010 af Smail K (Slettet)
skal der ikke et minus foran eix i første linje, så det bliver e-ix
Skriv et svar til: foruier koefficienter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
