Matematik

Annuitets opsparing(hjælp haster)

12. juni 2010 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej jeg skal til eksamen snart men jeg har nogen problemer med beregningen. 

formlen hedder A = b * (1+r)^n-1 / r

b = terminsbetaling 

r = rente fod

n = antal terminer

A = efter sidste indbetaling

jeg sætter de her tal ind, samme tal som mit lære har beregnet A = 2000*(1+0.09)^14-1/0.09

problemet er at jeg får det til 6672,34 mens min lære får den til 52038,37. jeg ved ikke hvilken fejl jeg  gøre og håber i kan hjælpe. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2010 af mathon

du har parentesfejl

    A = b * (1+r)n-1 / r   →   A = b *((1+r)n-1) / r


Svar #2
12. juni 2010 af ahmadelkassem (Slettet)

 tusind tak, jeg har bare brugt 1 time på at finde fejlen men det var bare parentesfejl. hehe det hjalp mig meget..


Svar #3
12. juni 2010 af ahmadelkassem (Slettet)

 hej igen jeg prøver at finde b men får bare et mærkeligt tal, jeg bruger de samme tal ovenover så jeg ved b skal give 500. men jeg får bar noget mærkeligt tal frem, håber du kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2010 af mathon

                                     dit spørgsmål er uforståeligt


Svar #5
12. juni 2010 af ahmadelkassem (Slettet)

 jeg prøver at finde b ved at sige b = A*r/(1 + r)^n men jeg får 1400,51. da jeg ved at jeg bruger samme tal fra formlen ovenover så ved jeg at tallet burde give 2000 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2010 af mathon

det uforståelige bestod i, at du skrev
"...så jeg ved b skal give 500..."

                                b = (A·r) / ((1 + r)n - 1)

                                b = (52038,3783026·0,09) / (1,0914 - 1) = 2000


Skriv et svar til: Annuitets opsparing(hjælp haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.