Matematik

regneregler for differentiabilitet.

14. juni 2010 af CarolineRasmus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Folks .
Jeg har et eksamens spørgsmål der lyder som følgende:

Redegør for differentialkvotientbegrebet.
Beskriv de regneregler der gør os i stand til at finde differentialkvotienten for et udvalgt polynomium. Vis hvordan man kan bruge differentialkvotienten til at beskrive forløbet af grafen for funktionen

Jeg har ingen problemer med at differentiere og beskrive forløbet af grafen for funktionen, men jeg kender ikke et egentligt begreb for differentialkvotienten? Jeg ved ikke om det bare er at angive hvad en differentieret funktion er i forhold til den oprindelige funktion?

Derudover er jeg i tvivl om hvilke regneregler det er jeg skal gøre rede for,, for som regel benytter jeg kun den der hedder xa = a·xa-1 , men der findes jo en hel del . er der nogle vigtigere end andre? eller er det bare at tage hele smøren igennem?

Det ville være dejligt hvis nogen kunne hjælpe mig med det.
Mvh. Caroline


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2010 af Mimical (Slettet)

Jeg ville starte med at beskrive tretrinsreglen, dernæst differentialkvotient og kontinuitet og til slut komme ind på regneregler og bevise nogle af dem.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

Et polynomium er en sum af funktioner af formen a·xn . For at kunne differentiere et vilkårligt polynomium skal man altså kende til formlerne for differentiation af sum og produkt af to funktioner

(f+g)' = f' + g'     og     (f·g)' = f'·g + f·g' ,

samt den meget nyttige formel

(xn)' = n·xn-1


Skriv et svar til: regneregler for differentiabilitet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.