Matematik
Integral
Hey derude,
Er der nogen der kender til beviset for både indskudssætningen og differens-reglen, når man taler om bestemt integrale? - hvis I gør, kan I så give et link eller skrive herinde, hvordan det skal bevises?
Jeg har nemlig selv problemer med det.. :(
På forhånd tak.
Svar #1
14. juni 2010 af XiphiasFO (Slettet)
Differensreglen for bestemt integral, mener du så a∫b (f(x) -g(x))dx ?
(NB: Jeg er ikke helt sikker om det er rigtigt idet jeg prøver mig frem, jeg skal selv til eksamen i morgen =D )
I så fald så kan det bevises på følgende måde. Hvis f og g er kontinuerte i intervallet fra [a;b], og F og G er stamfunktioner til henholdsvis f og g, så gælder det at:
a∫b (f(x) -g(x))dx = a∫b f(x)dx - a∫b g(x)dx
Du skal bruge følgende regler:
a∫b f(x)dx = F(b) - F(a)
og at
a∫b f(x)dx = - b∫a f(x)dx
Bevis:
a∫b (f(x) - g(x))dx
= [F(x) - G(x)]ab
= (F(b) - G(b)) - (F(a) - (G(a))
= F(b) - G(b) - F(a) + G(a)
= F(b) - F(a) + G(a) - G(b) , samler F for sig og G for sig.
= a∫b f(x)dx + b∫a g(x)dx
= a∫b f(x)dx - a∫b g(x)dx , bytter om på grenserne og ganger derfor med -1
Svar #2
18. juni 2010 af smukkedivadiva (Slettet)
tusind taaak :D - håber det gik godt til eksamen med dig :D
Svar #3
18. juni 2010 af XiphiasFO (Slettet)
Fik 13, så ja, det gik godt :P (færøsk skole, vi har ikke indført den anden skala endnu.)
Held og lykke!, hvis du ikke allerede har været oppe til eksamen. =)
Svar #4
19. juni 2010 af smukkedivadiva (Slettet)
eeej hvor flot, mange gange tillykke :D - hvad kom du kom i ? er du så student allerede :P ?
mange tak, jeg skal op på mandag :D
Svar #5
19. juni 2010 af smukkedivadiva (Slettet)
Du har vel ikke nogle gode noter om sandsynlighedsregning og komplekse tal ? - jeg har nemlig lidt svært ved de to emner :)
Svar #6
19. juni 2010 af XiphiasFO (Slettet)
Tak tak =p
Nej, det har jeg desværre ikke. =/ Men jeg er sikker på,at der er mange her på portalen der vil hjælpe, men prøv lige at søge først. Det er sjældent at der kommer nye spørgsmål xD
Skriv et svar til: Integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
