Matematik

Stamfunktion

18. juni 2010 af idakaroline (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg skal gøre rede for begrebet stamfunktion.

Her skal jeg vel snakke noget om integrationsprøven osv..

Men der er noget jeg er i tvivl om:

Siger man at indenfor stamfunktioner findes der to forskellige ubestemte og bestemte eller hvad? :o


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2010 af mathon

              F(x) = ∫f(x)dx

              (F(x)) ' = f(x)

              abf(x)dx = F(b) - F(a)               

et ubestemt integral er en funktion

et bestemt integral er en talværdi      


Svar #2
18. juni 2010 af idakaroline (Slettet)

men siger man at de begge to er stamfunktioner - bare den ene med talværdi og den anden en funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2010 af mathon

eksempel:

             

              F(x) = ∫(3x2+2x+5)dx = x3 + x2 + 5x + k

              (F(x)) ' = (x3 + x2 + 5x + k) ' = 3x2 + 2x + 5

              12f(x)dx =  23 + 22 + 5·2  - (13 + 12 + 5·1) = 8 + 4 + 10 - (1 + 1 + 5) = 22 - 7 = 15         

                                                                                                 k-værdien "udgår" uanset valg af stamfunktion  


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2010 af mathon

                         

et ubestemt integral er en funktion

et bestemt integral er et ubestemt integrals = en stamfunktions tilvækst over grænserne

        abf(x)dx = F(b) - F(a)


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.