Matematik

stump vinkel

19. juni 2010 af idakaroline (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og læser til eksamen, og er faldet over noget, som jeg ikke forstår.

Cosinusbeviset og sinusbeviset kan jeg godt gennemgå, når det er en spids vinkel, men hvor i beviset er det anderledes med en spids vinkel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2010 af mathon

...men hvor i beviset er det anderledes med en stump </strong>vinkel?

se

Vedhæftet fil:cos-relationen_udledt.doc

Svar #2
19. juni 2010 af idakaroline (Slettet)

Jeg forstå det simpelhen ikke! Hmm.

:(


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2010 af mathon

skyldes måske
             at du kun har læst
men      endnu ikke tegnet i K-system

...........................

cosinus til en stump vinkel er negativ

cos(Vstump) = -cos(180º-Vstump) = -cos(Vspids)                    hvor Vstump og Vspids er supplementvinkler

og

fra folkeskolen ved du,
at i en stumpvinklet  trekant
falder to af højderne uden for trekanten


Svar #4
19. juni 2010 af idakaroline (Slettet)

I sinurelationen for en spids vinkel sætter jeg arealerne = hinanden

1/2ab*sin C=1/2bc*sin A=1/2ac*Sin B

Så dividere jeg med 1/2 abc og så får jeg tilbage

sin C/c=Sin A/a=Sin B/b

Når det så er en stump vinkel, kan jeg så sige sin (180-c) og sin (180-a)og sin(180-b), og så er så den samme sinusværdi som Sin  C osv?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2010 af mathon

    sin(Vstump) = sin(180º-Vstump) =sin(Vspids)          supplementvinkler har samme sinus

    Kun én vinkel i en trekant kan være stump, hvorfor de to andre er spidse.


Svar #6
20. juni 2010 af idakaroline (Slettet)

Så det er bare

sin C = sin (180-b) = Sin A, hvis det er vinkel B der er stump.

Og da vinkel b har samme sinus som 180 grader, så bliver formlen den samme i sidste ende, ligegyldigt om det er en spids eller stump vinkel?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. juni 2010 af mathon

hvis vinkel B er stump
er
              A + C = 180º - B

              A = sin-1((a·(sin(B)/b))

              C = sin-1((c·(sin(B)/b))
 


Skriv et svar til: stump vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.