Dansk

Skriftlig eksamen.

19. juni 2010 af eel (Slettet)

 Hej. Er der nogen der har lyst til at læse dette essay og give en karakter? -det kunne være til stor hjælp :)

Opgaveformuleringen hed noget i stil med: Skriv et essay om sproglig åbenhed og sproglige fordomme. Hvori artiklen Danskerne er fulde af sproglige fordomme, af Lars Henriksen skulle inkluderes.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2010 af Elektro (Slettet)

Hej Eel

Du skriver godt med et rigt ordforråd og ganske fin tegnsætning. Jeg synes du rammer essay genren rigtig godt. Du har mange gode pointer, og du har en god slutning. Jeg synes dog læsbarheden kunne være forbedret hvis du eksempelvis havde tænkt på afsnit. Nu har jeg ikke læst artiklen du tager udgangspunkt i, men jeg kan se du har inddraget den.

Min uproffesionelle og personlige vurdering ligger på 10-12, og jeg hælder mest til det sidste :D

Hvad tænker i andre?


Svar #2
20. juni 2010 af eel (Slettet)

 Tak fordi du ville kigge den igennem, det er jeg rigtig glad for! :)

Kunne rigtig godt bruge lidt flere øjne på det, da jeg overvejer at klage over min eksamenskarakter, og gerne vil være sikker på jeg har noget at have det i. :) Tak.


Svar #3
20. juni 2010 af eel (Slettet)

 Hov, det er forresten afgangseksamen i gymnasiet. (så måske du vil revurdere?!)


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. juni 2010 af Economist (Slettet)

Jeg ville nok give den en 7-10 stykker. Din kommatering er til tider forvirrende, om end den ikke er forkert, så derfor bør du nok omformulere dig lidt - specielt i starten af stilen, er det bemærkelsesværdigt. 

Jeg er ikke helt enig med dig i dine betragtninger, men lad det nu ligge. Du har slet ikke styr på forskellen imellem accent og dialekt, hvilket må siges at være en vigtig skelnen i sådan en stil.

Alligevel har du et fint og varieret sprog, tempoet i stilen er ganske rart, og det rammer vist essaygenren fint for en ung studerende, men din stil har nu også lidt meget kronik over sig. Umiddelbart ville jeg nok give den et 10-tal. 

Hvis du har fået 7, synes jeg ikke, at du skal tøve med at klage. Ligger du på et 10-tal, vil det nok vise sig at være spild af tid.

Men ja, ja, det er jo bare min mening. :-)


Svar #5
20. juni 2010 af eel (Slettet)

Tusind tak. (Både for kritik, karakter og tid)

Jeg har ligget på ca 10 alle tre år, men har fået et 4-tal for denne til eksamen. Havde tænkt mig at klage, men skulle bare lige være helt sikker.

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. juni 2010 af Economist (Slettet)

Det ville jeg også være utilfreds med. Men det er nok, fordi de vurderer, at den er mere kronik end essay, hvilket der godt kan argumenteres for. Sammenlignet med de essays lærerne er glade for, synes jeg dog ikke, at din skiller sig bemærkelsesværdigt ud, så jeg ville da også prøve at klage. Prøv eventuelt at bede din dansklærer læse den igennem, det vil hun sikkert gerne. 

Eksamenskravene i skriftligt dansk er dog også helt forkvaklede, så jeg skal ikke vide mig for sikker i, hvad de vurderer efter. 


Svar #7
21. juni 2010 af eel (Slettet)

Det kan man selvfølgelig aldrig. Men tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. december 2010 af BeauregardTT (Slettet)

Nu svarer jeg godt nok på dette noget sent, men jeg har lige læst din tekst og følte, at jeg lige ville give comeback..

Du skriver, at du har fået 4, og er det er efter min mening en helt fair karakter i dette tilfælde. Du skriver rigtig, rigtig godt, og du har en fin, humoristisk og meget personlig sprogtone, men teksten lever på flere måder ikke op til de krav, som Essay-genren stiller, idet du forbliver meget tekstnær i stedet for blot at tage udgangspunkt i den udleverede tekst, Danskerne er fulde af sproglige fordomme, og hæve essayet til en diskussion med dig selv i de højere luftlag...


Skriv et svar til: Skriftlig eksamen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.