Studér i udlandet

Interstudies eller ej?

29. juli 2010 af Gatinha17 (Slettet)

 Hej allesammen!

Jeg er en pige på 14 år, som er interesseret i at være udvekslingstuderende til næste år efter folkeskole. Jeg har i tankerne at tage til USA med Interstudies, hvor jeg har hørt en masse gode historier om, men også nogle dårlige oplevelser. Jeg vil bare gerne vide om det kan betale sig at tage med Interstudies, og høre om I har nogle erfaringer med det (;. På forhånd tak!

Gatinha17


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. juli 2010 af JKaram (Slettet)

Hmm ... jeg har også hørt mange ting om det - gode såvel som dårlige.

Altså det virker som om at turen derovre og oplevelsen (også pga. InterStudies) har alle muligheder for at blive noget man aldrig glemmer. Dog er de få der ikke er tilfredse, virkeligt utilfredse.

Men jeg tror ikke at man finder noget (i den her branche) der kun har gode anmeldelser - for når det går galt, kan det gå virkeligt galt.

Men altså, jeg tror godt jeg ville turde at tage chancen med InterStudies. De virker kompetente, og med fleste positive anmeldelser.

Fedt at du gør det - god vind.

Karam


Svar #2
29. juli 2010 af Gatinha17 (Slettet)

 Hey Karam! Tak for svaret ;D! Du har nok ret, man kan ikke undgå dårlige oplevelser i sådan en branche.

Jeg tror også på det kunne blive Interstudies (;.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. juli 2010 af JKaram (Slettet)

Det synes jeg du skal overveje stærkt. Men en god ting at gøre i de her situationer (som jeg klart vil anbefale dig at gøre!!!) er simpelthen at ringe til dem og sige: "Hør her; jeg er lidt bange pga. ditten og datten, og jeg vil gerne høre hvad I gør i jeres firma for at dette ikke sker". Det er jo trods alt dig der er kunden og derfor kan du sagtens tillade dig at høre det fra dem.

Muligvis skal du få en forælder til at gøre det sammen med dig - I kunne evt. tage ind til deres kontor sammen.

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. juli 2010 af klotte (Slettet)

Jeg vil gerne hører både postivt og negativt  - hvad er der at spørge om ?


Svar #5
29. juli 2010 af Gatinha17 (Slettet)

 Fint nok (;. Jeg har allerede ringet lidt rundt for at få opklaret nogle spørgsmål hos forskellige firmaer. Indtil videre er jeg da ikke stødt på problemer. Men tak alligevel!


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. februar 2011 af Dorte999 (Slettet)

Vi har væres super kede af valget af Interstudies. Hvis man kommer til en god familie, er alt jo godt og man har ikke brug for hjælp fra Danmark og Interstudies. Men kommer man ud for problemer, anerkender Interstudies det slet ikke. Når de har modtaget deres penge, er der ingen hjælp at hente.

- Først, at der blev anvist en familie meget sent, som ikke var blevet informeret om, hvad det indebar at have en udviklingsstudent i hjemmet. De var blevet spurgt om de ville have en studerende, altså ikke selv søgt om det. Bl.a. at der fra første dag blev forlangt, at den udviklingsstuderende skulle betale sin mad selv.

- Der blev udleveret en bibele som det første, skønt hun/vi havde gjort opmærksom på, at hun ikke var troende. - Og hun allerede den første morgen hun vågnede op i huset, var alene og overladt helt til sig selv. Hun var ankommet kl. 24 om aftenen.

- At vi ikke var blevet gjort opmærksom på, at eneste "barn" i familien var en 21-årig psykotisk ung mand.

- Efter gangske få dage på den skole hun kom på fik en eftersidning, som bestod i, at hun skulle sidde i et meget koldt lokale og stirre ud i luften i 7 timer, blot fordi hun havde prøvet at ringe til sin områdekonsulent i et frikvater, for at fortælle om sin fortvivlende situation.
Hun har aldrig i sin skoletid i Danmark fået en eftersidning eller fået skrevet hjem pga. dårlig opførsel.

- At hun ikke kunne fortsætte på svømmeholdet, som ellers var det eneste hun kunne komme på, da alt andet var optaget. De kunne ikke finde den forsikring hun havde betale for, for at kunnee deltage. De fandt den først igen få dage inden holdet sluttede. Hun måtte så kun sidde og se på, men ikke gå i vandet.

- At en ansat fra Interstudies ringede til Caroline på skolen, hvor Caroline fortalte at hun syntes der var meget uhyggeligt i huset og hos familien, og ønskede at flytte til anden familie. Det blev tolket som om, at Caroline ikke brød sig om interiøret i huset. Skolen bad om at samtalen blev sluttet og der blev ikke efterfølgende taget kontakt til den Caroline fra Interstudies side.

- At Caroline fortalte både områdekonsulenten og jer, at hun ønskede anden familie, og hun fik besked om at der ikke fandtes en sådan. Hun kunne selv prøve at finde en ! Der gik 5 uger inden Caroline blev flyttet til en familie hun selv fandt. Vi kontaktede Interstudies 3 dage efter hun var ankommet, og fortalte om situationen. Caroline bad områdekonsulenten og jer hjælpe med at finde en ny værtsfamilie, det skete ikke. Hun fik besked om at hvis hun ville flytte familie måtte hun selv finde en. 16 år gammel i et fremmed land, hvor man ikke kender nogen.

- At Caroline selv gjorde jer opmærksom på, at den eneste familie hun selv kunne finde, havde for travlt, og ikke havde plads til hende. Værtsmoren anbefalede at hun prøvede at finde en anden familie med tid, ellers kunne hun bo hos hende. Det blev områdekonsulent meget stødt over, og fandt Caroline forkælet og skrev meget nedladende og upassende til Caroline.

- At områdekonsulenten fik Caroline til at underskrive et dokument om, at hun ikke kunne flytte familie igen, uanset hvordan forholdene var.

Vi valgte at tage Caroline hjem efter 4 måneder, hvilket Interstudies var helt ligeglade med. Alle vores klager er blevet tilbagevist. En praksis det åbenbart ofte bruger, kan jeg læse mig til fra andre klager.

Familien Tæbring


Skriv et svar til: Interstudies eller ej?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.