Matematik

funktionsanvendelse

04. august 2010 af Imsobadatmath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fået stillet opgave hvor jeg skal komme med an alternativ ligningsmetode og hvor jeg skal indrage ligningsløsning.

Opgaven omhandler et produkt der sælges, og hvor jeg kender købsprisen med fortjeneste samt fortjenesten i procent.

købsprisen med fortjeneste: 130kr

fortjenesten: 30%

og har udregnet mig til at købsprisen uden fortjenste har været 91kr

spørgsmålet lyder så, at jeg skal opstille en alternativ løsningsmetode der fører til en korrekt løsning af buttikkens problem samt inddrage en ligningsløsning?

udover dette skal jeg også opstille i butikkes problem, butiksprisen som en funktion f a købsprisen x.

definitionsmængde samt værdimængde skal indrages.

Hvis der er nogen der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave vil jeg påskønne det utrolig meget.

på forhånd tak fra Tine


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2010 af mette48 (Slettet)

Købsprisen uden fortjeneste er 100 kr

fortjenesten 100*30/100 kr = 30 kr

Hvad er butikkens problem? hvad mener du med det udtryk?

Ligning

Salgspris=købspris+købspris*30/100

y=x(1+0,30)

130=1,3x

x=100

købspris 100 kr

Du roder da i begreberne.

Købspris er den pris forretningen betaler for varen

Fortjenestenberegnes i % af købsprisen

Salgsprie er købspris + fortjeneste


Svar #2
05. august 2010 af Imsobadatmath (Slettet)

Hej

ja det kan godt passe at det hedder købspris og salgspris, men i min opgaver står der skrevet at

købspris med fortjeneste 130kr

fortjeneste 30%

købspris uden fortjeneste: 91kr

Og at buttikken vælger at sælge produktet for 130 inc en fortjeneste på 30%, det vil sige at de har købt produktete for 91kr da de 30% skal trækkes fra de 130 de sælger produktet til.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. august 2010 af mathon

...de 91 kr er forkert beregnet...

    130 kr udgør 130% af købsprisen uden fortjeneste

    du beregner fortjenesten af købspris med fortjeneste!!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. august 2010 af mathon

     S(x) = 1,30·x                 Dm(S) = Vm(S) = R+    

     130 = 1,30·x                 hvoraf

      x = 130/1,30 = 100

............

hvilket er indholdet i #1
blot udtrykt lidt anderledes


Svar #5
06. august 2010 af Imsobadatmath (Slettet)

Hej hvad er R+ står for


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. august 2010 af mathon

     R+    er mængden af positive reelle tal


Skriv et svar til: funktionsanvendelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.