Studievalg og videregående studie

GSK - supplere med fysik og kemi B fra naturfag

06. august 2010 af MaryFont (Slettet)

Jeg vil gerne søge ind på en uddannelse, som kræver mat A og fysik og kemi B, og skal derfor supplere min sproglige studentereksamen, hvor jeg havde naturfag C og mat B. Jeg vil gerne have det overstået så hurtigt som muligt, og vil derfor gerne vide om det er muligt at tage de kurser der hedder fysik/kemi fra C til B eller om jeg skal "starte forfra" og tage fysik/kemi fra 0 til B? Jeg har ringet ind til VUC, men damen kunne ikke svare på spørgsmålet og sagde at jeg bare skulle sende en ansøgning og så vil de se på det. Jeg synes måske det kunne være lidt rart at vide, om det er muligt at tage den "lette" vej inden jeg sender ansøgningen. Er der nogen herinde, som har erfaring med dette?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. august 2010 af 150972

Hej med dig,

Jeg vil klart mene at du skal suplere fra 0-B niveau i kemi og fysik samt matematik fra B til A-niveau.

Det kan klares på 1 år med succes. Hvad skal det bruges til?


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. august 2010 af ramme2 (Slettet)

Hej Mary

Hvorvidt du bør starte forfra med kemi og fysik afhænger af om, hvor god du er til at huske, hvor mange år der er gået siden du tog fysik/kemi C og hvor dygtig du var til de pågældende fag. Det er med andre ord svært at rådgive om, for du ved det bedst selv. Jeg kan ikke forestille mig at VUC kræver at du begynder forfra, hvis du har eksamenspapierne i orden

På HF svarer naturfag til biologi C, Kemi C og naturgeografi C, men fysik C indgår ikke i undervisningen  i naturfag på HF. Derfor bør en HF'er med naturfag starte forfra med fysik.  Men det kan være anderledes på STX.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. august 2010 af Jerslev

#0: Naturfag på gymnasiet giver ikke noget niveau i hverken kemi eller fysik, så du skal igang med 0-B i begge fag.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
08. august 2010 af MaryFont (Slettet)

Hej, tak for jeres svar

#1 Jeg vil gerne læse veterinærmedicin, og søger biologi som andenprioritet.

#2: På STX var (eller er?) matematik, fysik og kemi blandet sammen, men man opnår ikke c-niveau i fagene. Efter hvad jeg har læst, og som #3 siger, skal man som udgangspunkt have afsluttet fagene på C niveau for at starte på kuset der hedder C-B, men da jeg lige var blevet student tilbage i 2006, supplerede jeg med B-niveau i matematik på en måned, hvilket var et C-B niveau kursus, selvom jeg jo ikke havde haft mat på C niveau. Jeg tænker derfor at der må kunne gøres undtagelser, men jeg ved ikke i hvilket omfang, og det er derfor jeg er så meget i tvivl og ville høre om der var nogen med erfaring med dette...

Det er jo efterhånden længe siden jeg har haft de naturvidenskabelige fag, men jeg har nogenlunde let ved det og fik gode karakterer i naturfag i gym... Jeg har tænkt mig at vedlægge et følgebrev til GSK, hvor jeg argumenterer for at jeg godt mener, at jeg vil kunne gennemføre de kurser, og så krydser jeg bare fingre! 


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. august 2010 af Jerslev

#4: Naturfag giver og gav under gammel ordning et C-niveau i matematik. Det var derfor, du kunne tage et GSK kursus med matematik fra C-B.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
08. august 2010 af MaryFont (Slettet)

Ej, det tror jeg ikke du har ret i


Svar #7
08. august 2010 af MaryFont (Slettet)

Sorry, det havde du


Skriv et svar til: GSK - supplere med fysik og kemi B fra naturfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.