Matematik

bestem en forskrift for funktionen f

14. august 2010 af mcbagci (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med dette spørgsmål?

Grafen for funktionen f med forskriften

f(x)=ax+b

går gennem punkterne (0,1) P og (3,28) Q .
Bestem en forskrift for funktionen f .

på Forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2010 af himsen (Slettet)

Hint: 2 ligninger med 2 ubekendte


Svar #2
14. august 2010 af mcbagci (Slettet)

hmm :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2010 af himsen (Slettet)

Generelt: hvis to punkter (x1,y1) og (x2,y2) ligger på grafen for en funktion gælder:

f(x1)=y1=a*x1+b og  f(x2)=y2=a*x2+b

Der er 2 ligninger med 2 ubekendte, så man kan finde a og b


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2010 af JKaram (Slettet)

Ja, eller du kan bruge at a findes ved:

Og du da finde b ved at isolere i denne ligning:

hvor (x0,y0) er et valgfrit punkt på linjen.

Karam


Skriv et svar til: bestem en forskrift for funktionen f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.