International økonomi

Antag at en lille lukket økonomi kan beskrives ved hjælp af følgende relationer på varemarkedet.

15. august 2010 af a0015 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med nedestående??

Opgave 1 (40 %)
Antag at en lille lukket økonomi kan beskrives ved hjælp af følgende relationer på varemarkedet.
Y = Z Ligevægtsbetingelsen
Z = C + I + G Samlet efterspørgsel
C = c0+ c1·Yd Privatforbruget
Yd = Y – T Den disponible indkomst
T = T0 Skatten
G = G0 Offentligt forbrug
I = b0 – b1·i Private investeringer
Spørgsmål 1:
Find ligevægtsindkomsten for denne økonomi (isolér med hensyn til Y)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2010 af Economist (Slettet)

Ja. Hvad er problemet? Du skal bare indsætte alle ligningerne i ligevægtsbetingelsen og så isolere Y til sidst.

Y=Z

Vi starter da med at indsætte den samlede efterspørgsel

Y=C+I+G

og indsætter videre det private forbrug

Y=c0+c1*Yd+I+G

som vi kan indsætte den disponible indkomst i

Y=c0+c1*(Y-T)+I+G

og skatten

Y=c0+c1*(Y-T0)+I+G

desuden kan vi nu indsætte både det offentlige forbrug og de private investeringer

Y=c0+c1*(Y-T0)+b0-b1*i+G0.

Nu er det så bare at isolere med hensyn til Y. Vi hæver parentesen og opnår

Y=c0+c1Y-c1T0+b0-b1*i+G0

og trækker c1Y fra på begge sider af lighedstegnet

Y-c1Y=c0-c1T0+b0-b1*i+G0

inden vi sætter Y uden for en parentes

Y(1-c1)=c0-c1T0+b0-b1*i+G0

og dividerer over

Y=1/(1-c1)*[c0-c1T0+b0-b1*i+G0]

hvorefter vi er færdige.


Svar #2
15. august 2010 af a0015 (Slettet)

Perfekt! tusing tak, jeg blev i tvilv pga b0 og bi

Kan du så også hjælpe mig med denne? det er en forsættelse af overstånde.

G0=170, T0=300, b0=260, c0=210, c1=0,8, b1=40
Spørgsmål 4:
Find IS – kurven for denne økonomi (isolér med hensyn til i)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. august 2010 af Economist (Slettet)

Men det ændrer jo ikke på så meget. Start med rent symbolvis at isolere i.

Det er nok nemmest, hvis du hopper direkte ind i andensidste skridt i forrige beregninger. Da havde du

Y(1-c1)=c0-c1T0+b0-b1*i+G0

Nu lægger du så b1*i til på begge sider af lighedstegnet og opnår

b1*i+Y(1-c1)=c0-c1T0+b0+G0

og da trækker du Y(1-c1) fra på begge sider af lighedstegnet

b1*i=c0-c1T0+b0+G0-Y(1-c1)

hvorefter du dividerer igennem med b1 for at opnå

i=1/b1*[c0-c1T0+b0+G0-Y(1-c1)].

Nu har du den nominelle rente beskrevet ved en masse parametre og variable. Indsæt nu disse

i=1/40*[210-0,8*300+260+170-Y(1-0,8)]

og du får, at

i=1/40(400-0,2Y) = 10-0,005Y,

om du vil.

Tjek selv om jeg har regnet rigtigt.


Skriv et svar til: Antag at en lille lukket økonomi kan beskrives ved hjælp af følgende relationer på varemarkedet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.