Fysik

hjælp til fysik opgave

16. august 2010 af trinerasmussen1991 (Slettet)

En kylling på 1,3 kg skal dybfryses. Kyllingens temperatur, før den kommer ned i fryseren, er 20 grader, og temperaturen af den dybfrosne kylling er -18 grader. Beregn størrelsen af den varmelængde, som kyllingen skal afgive under nedfrysningen. Du kan regne, som om kyllingen består af vand.


Hvordan løser jeg denne her opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2010 af JKaram (Slettet)

Kender du vands specifikke varmekapacitet?

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2010 af Bankier (Slettet)

Du skal bruge ligningen

Q = m*c* Δt

m = massne i kg

c = specifik varmekapacitet

delta t = temperaturforskel (ændring)

Du skal beregne Q , som er energitilførslen ( som her er energitabet)

Der står, at man skal antage, at kyllingen består 100% af vand. Derfor bruges varmekapaciteten for vand

delta t = temp. forskellen er 38 grader. fra -18 til 20 oC  

Q = 1,3 kg * 4186 J / (kg * oC) * 38 oC = 206788,4 J = 206,79 kJ 


Svar #3
16. august 2010 af trinerasmussen1991 (Slettet)

den kan jeg ikke huske, har kigget i min bog, men synes ikke rigtig jeg finder noget


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2010 af Bankier (Slettet)

Jeg burde måske ikke have løst det hele, men spørg endelig, hvis du har spørgsmål til udregningerne og tankegangen,


Svar #5
16. august 2010 af trinerasmussen1991 (Slettet)

nej men jeg vidste godt hvilken formel jeg skulle bruge og sådan, problemet var, at jeg ikke rigtig kunne finde vands specifikke varmekapacitet, da jeg havde den forkerte bog fremme.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2010 af Bankier (Slettet)

Så skulle du skrive, at du ikke kendte vands specifikke varmekapacitet og lade det være spørgsmålet.  


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. august 2010 af JKaram (Slettet)

Du kan altid finde disse værdier i en fantastisk blå "gummi-bibel" der hedder "Databogen i Fysik og Kemi". Den er en engel når du skal slå sådanne størrelser op.

Karam


Skriv et svar til: hjælp til fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.