Matematik

Logaritmer

17. august 2010 af sof02 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heey.

har en opgave, som hedder, at jeg skal :bestemme en forskrift for f ud fra funktionen f(x)=b*x^a

Kender allerede punkterne (0 ; 43.8) og (12 ; 88.5). Der af kommer funktionen.

88,5 = b*12^a

43,8 = b*0^a

88,5/43,8 = b*12^a/b*0^a

det betyder, at 88,5/43,5 giver 0,194, b/b går ud med hinanden, men hvad giver 12^a/0^a??

Dvs. 0,194=??^a

Deraf skal jeg finde a, som kan bestemmes ud fra formlen:

a = log(y2)-log(y1)/log(x2)-log(x1)

a = log(88,5)-log(43,8)/log(12,5)-log(0)

Når jeg indsætterpunkterne i overstående formel, får et ugyldigt resultat... og fejlen er log(0). men hvad gør jeg i stedet/hvad giver det ??

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2010 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2010 af mathon

x = 0 er ikke defineret


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2010 af mette48 (Slettet)

f(x)=b*x^a

Kender allerede punkterne (0 ; 43.8) og (12 ; 88.5). Der af kommer funktionen.

88,5 = b*12^a

43,8 = b*0^a

b*0a=0

Der må være noget galt i dine oplysninger 43,8 er selvfølgelig ikke lig 0, men det er det du skriver i oplysningerne


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.