Matematik

Differentialregning

17. august 2010 af Maleborn91 (Slettet)

Hvad er exp(x) ligmed?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2010 af DennisDeH (Slettet)

(exp(x))'=exp(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2010 af NejTilSvampe

 exp(x) = e^x  hvor e er eulers konstant.

hvis du skriver e på google, så burde du få et tal med en masse decimaler, det er e.


Svar #3
17. august 2010 af Maleborn91 (Slettet)

mange tak!

har lige to spørgsmål mere:

hvordan finder man den x-værdi for hvilken tangenterne til de to grafer er parallelle?

find ligninger for de to parallelle tangenter?

vi kender to funktioner med forskriften f(x) = 5 - x^2 og g(x) = exp(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2010 af Economist (Slettet)

Da jeg underviste i matematik, var der ét faktum, jeg bad min elev om at huske: Differentialkvotienten er tangentens hældning til grafen i et givet punkt x. Den sætninger - som alle kan overkomme at huske - vil alene lade dig bestå matematik på B-niveau i gymnasiet. Så husk den!

Hvis tangenterne skal være parallelle, skal de naturligvis have samme hældning. Da tangentens hældning - som vi ved! - er udtrykt ved differentialkvotienten, skal du altså sætte de to forskrifters differentialkvotienter lig med hinanden og finde x.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.