Matematik

nulpunktsbestemmelse - faktorisér polynomiet

19. august 2010 af Kia2100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

når man skal faktorisere et polynomie x3-6x2+11x-6

skal man så ikke finde nulpunkter f ' og f '' og monotoniforhold osv?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2010 af mathon

nej du skal finde rødder

                            x3 - 6x2 + 11x - 6 = (x-rod1)·(x-rod2)·(x-rod3)

............

Hint:
1
er den ene rod


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2010 af mathon

  dvs
                                   (x3 - 6x2 + 11x - 6) / (x-1) = (x2 - 5x + 6)
  hvoraf
                                   x3 - 6x2 + 11x - 6 = (x-1)·(x2 - 5x + 6)

  (x2 - 5x + 6) mangler du så at faktorisere


Svar #3
19. august 2010 af Kia2100 (Slettet)

det er rigtigt ja.. og det sidste faktoriserer man ved at finde diskriminanten osv.. og så har man sine 3 rødder (nulpunkter)


Skriv et svar til: nulpunktsbestemmelse - faktorisér polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.