Matematik

Isolering

19. august 2010 af Mergart (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med et lille problem.

Jeg skal isolere y ud af denne ligning.  

(y+989)^2=1000^2-x^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Idet vi antager, at x2 ≤ 10002 , fås

|y+989| = √(10002-x2) ,

og dermed de to løsninger

y = -989 ± √(10002-x2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2010 af JKaram (Slettet)

Ganske korrekt. Tricket er at man skal se at x2 skal være større end 1.000.000, da man ellers vil have en ligning på formen:

hvilket ikke kan løses med de tal man arbejder med i gymnasiet (eller i hvert fald på B-niveau).

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du mener vel at x2 skal være mindre end 1.000.000 ?


Svar #4
19. august 2010 af Mergart (Slettet)

Jeg siger mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2010 af JKaram (Slettet)

# Ganske rigtigt. Skrev det bare generelt op, selvom jeg kan godt se at siden forsøg på LaTeX mislykkedes en lille smule (dog læseligt)

Karam


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.