Matematik

Trekant med stump vinkel

21. august 2010 af simone0603 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hel alle sammen :)!

Jeg har en trekant ABC, hvor vinkel A =26,1 grad, AC = 5 cm og BC = 3 cm. Det er vinkel C som er stump.

a. Bestem vinklerne B og C

b. Bestem længden af BC

c. Bestem længden af medianen mc.

Jeg vil gerne gøre det klart at jeg ikke forlanger løsningen på alle opgaverne, men blot ønsker lidt vejledning, for er fortabt når jeg sørger råd på nettet.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2010 af mathon

  hvorfor B er spids

                         sin(Bspids)/5 = sin(26,1º)/3

  hvoraf Bspids beregnes

.........................

skrivefejl i b) da BC kendes


Svar #2
21. august 2010 af simone0603 (Slettet)

hovsa, mente AB :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Bare for at gøre det helt klart -- kender du BC og skal finde AB, eller er det omvendt?

OK, da vinkel C er stump, må det være sådan, at du kender BC og skal finde AB.


Svar #4
21. august 2010 af simone0603 (Slettet)

jeg skal finde AB, ja :)


Skriv et svar til: Trekant med stump vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.